Za parnou zubačkou aj motoráčikom z Podbrezovej a Brezna

Dňa 30. mája 2015 vás k parnej zubačke prvýkrát dopraví aj historický motorový vozeň z Podbrezovej, Chvatimechu a Brezna. Cestovný poriadok mimoriadneho vlaku je navrhnutý tak, aby cestujúci mohli v stanici Zbojská prestúpiť na historickú parnú zubačku, ktorou sa prevezú do Tisovca a naspäť do sedla Zbojská. Tu sa ešte pred odchodom motoráčika naspäť do Brezna a Podbrezovej stihnete občerstviť na známom Salaši Zbojská.

M 262.004 pri Salaši Zbojská

Historický motorový vozeň M 262.004 bude v priebehu roka 2015 robiť prípoj zo strany Horehronia ku každej jazde historickej parnej zubačky. Záujemcovia o túto unikátnu turistickú atrakciu sa tak budú môcť pohodlne dopraviť do sedla Zbojská nielen z okolia miest Brezno a Podbrezová, ale aj z iných častí Slovenska, odkiaľ ich do týchto miest dopravia pravidelné vlaky. Napríklad pre obyvateľov Banskej Bystrice sa ponúka pohodlné spojenie s parnou zubačkou, kedy o 7:38 hod. môžu v Banskej Bystrici nastúpiť na vlak REx 785, v Podbrezovej alebo Brezne prestúpiť na historický motoráčik, ktorý cestujúcich dopraví priamo k parnej zubačke. Podobne sa na spiatočnej ceste vlakom REx 782 dopravia do Banskej Bystrice - ideálny tip na celodenný rodinný výlet!

M 262.004 v stanici Zbojská

Historický motoráčik premávajúci medzi Podbrezovou a Sedlom Zbojská bude unikátny aj tým, že vlakovým spojením prepojí 2 unikátne a vyhľadávané železničné atrakcie ležiace v srdci Slovenska. Hovoríme o Čiernohronskej lesnej železnici, ktorá je dnes ako turistická atrakcia vyhľadávaná nielen návštevníkmi zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. V stanici Chvatimech sa z úzkeho rozchodu Čiernohronskej železničky dá prestúpiť na normálny rozchod a ním pokračovať ďalej do Sedla Zbojská.

Aj samotné Sedlo Zbojská ponúka viac ako dosť dôvodov na jeho návštevu. Salaš Zbojská ležiaci neďaleko železničnej trate ponúka skutočne vynikajúce špeciality slovenskej kuchyne, ktoré si ešte lepšie vychutnáte vďaka krásnej okolitej prírode a štýlovej reštaurácii. Priamo v areáli salaša sídli aj turistické centrum, prechádzajú tadiaľ značkované turistické aj cykloturistické trasy. Salaš taktiež ponúka štýlové ubytovanie pre všetkých tých, ktorí túžia túto unikátnu atmosféru nasávať plnými dúškami nielen počas dňa.

Salaš Zbojská v Sedle Zbojská

Či sa rozhodnete pre jazdu na unikátnej parnej zubačke, z ktorej sa vám budú ponúkať dychvyrážajúce pohľady z majestátnych viaduktov či do hlbokej Čertovej rokliny, alebo pre celodenný výlet do turistami aj rodinami vyhľadávaného Sedla Zbojská, pri svojej ceste môžete vo vybraných dátumoch počítať aj jazdou na historickom motoráčiku, v ktorom si ako za starých čias môžete stiahnúť okná a čaro okolitej prírody vnímať ešte lepšie.

Tešíme sa na vašu návštevu!

Publikované: 18.05.2015 15:00